Mårten Andersson


Om Mårten Kalender Video

Namn: Mårten Andersson

Född: 2 maj 1974, Stockholm

Skola & Utbildning: Ett år på Kalix Folkhögskolas journalistutbildning. Fyra år på ZTV (världens slappaste men bästa skola om man bara var intresserad) och två år på TV3 som programledare. Stand up-kurs på Dramatiska Institutet för Adde Malmberg och Thomas Oredsson.

Scendebut: Som konferencier under gatufesten i Sundsvall, någon gång runt 1995 under ZTV-tiden. Jag körde med blont hår och en massa Stockholmsskämt som ingen fattade.

Debut som ståupp komiker: Hösten 2000 på Norra Brunn som rookie före Jan Bylund. Gjorde några Dr Alban-imitationer och pratade om att jag funderade på att börja jobba som torped med uppgift att “döda en guldsmed på Götgatan klockan 16.30 innan jag skulle hämta mitt barn på dagis”. Gick helt ok för att vara min debut.

Favoritkomiker: Billy Conolly

Favoritpublik: Döva människor.

Favoritämne / Pratar helst om: Gillar att prata fördomar och olikheter mellan t ex stela svenskar, galna engelsmän och sega spanjorer.

Bygger en stor del av showen runt imitationer av bland annat Zlatan, Åke Ortmark, Nils-Petter Sundgren, Bengt Magnusson, Nakne kocken – Jamie Oliver och Dr Alban.

PRIVAT EVENT ELLER FEST?

Vill du att Mårten Andersson ska komma och uppträda på ett privat event eller vara konferencier så kan du boka med knappen nedan.

Boka Mårten